Faktoret qe ndikojne ne perzgjedhjen e vendit te duhur per jetë!


Faktoret qe ndikojne ne perzgjedhjen e vendit te duhur per jetë!


Shtëpia është aty ku është zemra, por çka nëse zemra juaj nuk e di se ku duhet të jetë?
Nga nivelet e ulëta të krimit në një sistem të shkëlqyeshëm arsimor, ka shumë faktor që duhet të merren parasysh kur zgjidhni atë vend të përsosur që ju dhe familja juaj mund ta quani në shtëpi apo banesë.
Për t'ju ndihmuar të merrni këtë vendim të rëndësishëm, këtu gjeni një analizë të faktorëve më të rëndësishëm për t'ju ndihmuar të gjeni një shtëpi që i përshtatet nevojave të ju dhe familjes suaj.

Si të zgjidhni një vend për të jetuar

Filloni duke përcaktuar se çfarë është më e rëndësishme për ju dhe familjen tuaj. Nëse jeni beqar, të jetosh në një qytet të gjallë mund të jetë një zgjedhje ideale për shtëpinë tënde tjetër. Nëse keni një familje, nga ana tjetër, një qytet i vogël qe ofron gjëra që fëmijët tuaj do të duan.

1. Mundësia e përballimit

Pavarësisht se cila është niveli juaj i pagave, të jetuarit të qetë dhe brenda mjeteve tuaja duhet të jetë shqetësimi juaj i parë. Mundësia e përballimit përfshin më shumë sesa shpenzime për strehim; çmimet për mallrat e konsumueshëm, si sendet ushqimore, ndryshojnë shumë nga qyteti në qytet. Qmimi i benzinës, niveli i shërbimeve, përfshirë elektrike dhe ujë, dhe taksat.

2. Mundësitë e punësimit

Mundësitë e punësimit ndryshojnë nga shteti në shtet dhe qyteti në qytet, kështu që kaloni ca kohë duke hulumtuar tregjet e punës në zona të ndryshme të vendit. Filloni duke analizuar mundësitë e punësimit cilësor brenda industrisë tuaj, pastaj përcaktoni se ku ndodhen përqendrimi më i lartë i këtyre vendeve të punës.

A doni të jeni një bankier investimesh? Do të duhet të jetoni në një qytet të madh, si Prishtina apo Tirana. A jeni ju një mësuese? Opsionet tuaja do të zgjerohen në mënyrë të konsiderueshme pasi arsimi kërkohet në pothuajse çdo qytet ose fshat.

Nivelet e të ardhurave për punë mund të ndryshojnë shumë nga vendi në vend. Pagat shpesh bazohen në vendin ku ndodhet puna. Për shembull, një punë e menaxherit të marketingut mund të vijë me një pagë të madhe në Prishtinë, por kostoja e jetesës është shumë e lartë. Bëni hulumtimin tuaj para se të zhvendoseni, dhe në mënyrë ideale, të gjeni një punë para se të zhvendoseni.


3. Vlera e pasurive të paluajtshme

Meqenëse blerja e një shtëpie është investimi i vetëm më i madh që ndoshta do të bëni ndonjëherë, duhet ta konsideroni seriozisht këtë faktor. Me pasuritë e patundshme në një gjendje të vazhdueshme fluksi, është e rëndësishme të hulumtoni çmimet aktuale të shtëpive, gjatësia e shtëpive të kohës janë në shitje, vlerat e rishitjes së shtëpive dhe vlerësimet e vlerës së mundshme afatgjata.

Për më tepër, rishikoni me kujdes tendencat lokale të çmimeve të banesave. A keni mundësinë për të blerë një shtëpi në një zonë ku çmimet janë në një kohë të lartë, ndoshta duke përfaqësuar një flluskë? A është qyteti ose qyteza lokal në procesin e zhvillimit të mëtejshëm dhe prandaj mund të bëhet më tërheqës për blerësit e ardhshëm të shtëpive? A është një vend ku mund të dëshironi të investoni në pasuri të paluajtshme për të fituar të ardhura?

4. Afërsia me familjen dhe miqtë

Keni një familje të madhe të zgjeruar? A i kalon pushimet me familjen dhe miqtë? Këta janë faktorë të rëndësishëm që duhet të merren parasysh kur zgjidhni ku të jetoni.

Nëse familja dhe miqtë e zgjeruar janë të rëndësishëm për ju, zgjidhni një vend ose brenda distancës së drejtimit ose në një distancë të arsyeshme me aeroplan. Përndryshe, do të ndjeheni vazhdimisht të shqyer dhe ka të ngjarë të kaloni gjithë kohën tuaj të pushimit dhe energjinë duke u mbyllur përpara dhe me radhë për të vizituar miqtë dhe familjen.


5. Klima

Klima luan një rol të madh në jetën tonë pasi ndikon në hobi, sjellje dhe ndonjëherë edhe në punët tona. Të jetosh në klimën në të cilën je më e rehatshme kontribuon në shëndetin tënd mendor, kështu që zgjedh me mençuri.


6. Sistemi arsimor

Një edukim i mirë është thelbësor për vendosjen e fëmijëve që të trajtojnë më mirë pjesën tjetër të jetës së tyre, kështu që rëndësia e shkollave të mira nuk mund të mbivlerësohet.

7. Kultura

Nëse dëshironi një stimulim të vazhdueshëm kulturor, patjetër që dëshironi të zgjidhni një vend që ka shumë oferta kulturore.

Shumë njerëz duhet të jenë pranë ekipit të tyre të preferuar, ose një skenë muzikore e gjallë ose teatri. Nëse keni një hobi ose aktivitet argëtues të preferuar, sigurohuni që të mund të vazhdoni të ndiqni këto interesa në shtëpinë tuaj të re. Më në fund, nëse kënaqeni të jeni rreth një komuniteti specifik fetar ose etnik me të njëjtat besime dhe interesa, kjo duhet të jetë një faktor në të cilin vendosni të jetoni.


8. Koha e udhëtimit dhe opsionet e transportit publik

Rritja shpërthyese e periferive përreth zonave metropolitane ka bërë që kohët e udhëtimit në shumë zona të padurueshme. Një raport i lëshuar së fundmi nga Suedia tregon se udhëtarët në distanca të gjata në të vërtetë kanë një rrezik të rritur të divorcit. Kohëzgjatja e kohës që duhet për të arritur në punë mund të jetë një faktor përcaktues në vendimin për të kaluar në një lokal të ri.

 
^ Go up